Στην Εσθονία καθηγητές του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Καβάλας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14/5/2018

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμη Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ από το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας, με τίτλο: «Μοντέλα επιχειρηματικότητας & εθελοντισμός». Η τελευταία διεθνική συνάντηση έλαβε χώρα στις πόλεις Puka και Tartu της Εσθονίας, από 9 έως 12 Μαΐου, με συμμετοχή εκπαιδευτικών από όλες τις χώρες της σύμπραξης, Εσθονία, Τουρκία, Ιταλία και Σλοβενία.

Η Παιδαγωγική Ομάδα αποτελούσαν ο διευθυντής του 1ου Ε.Κ. Στέφανος Ναλμπάντης και  ο υπεύθυνος τομέα  Νικόλαος Σακελλαράκης, που είναι  και ο συντονιστής των ευρωπαϊκών προγραμμάτων του σχολείου.

Το πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στην πόλη Πούκα, περιλάμβανε παρουσιάσεις: του «οδηγού επιχειρηματικότητας”, των περιοδικών εκδόσεων (εντύπων και ηλεκτρονικών), σύνοψη ερωτηματολογίων, δραστηριότητες εθελοντισμού, ανασκόπηση ιστολογιών και ομάδων κοινωνικής δικτύωσης, επίσκεψη στο μουσείο του «Puka keskool» καθώς και την τελική αναφορά – έκθεση του προγράμματος.

Σε μία ένδειξη φιλίας και ενδυνάμωσης των σχέσεων όλων των εμπλεκόμενων σχολείων των χωρών, οι συμμετέχοντες καθηγητές φύτεψαν μία μηλιά στον προαύλιο χώρο του σχολείου, που επίσης  συμβολίζει τις συνεχώς αναπτυσσόμενες  γνώσεις και δεξιότητες των μαθητών.

Στην πόλη του Ταρτού πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο “Tartu Tervishoiu Kõrgkool”- Πανεπιστήμιο του τομέα Υγείας, στο “Tartu Kutsehariduskeskuse õpilaskodu” – Επαγγελματικό Λύκειο της ευρύτερης περιοχής και στο εργοστάσιο και μουσείο ζυθοποιίας “A. Le Coq ÕLLEMUUSEUM”.

Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας συνεχίζει την προσπάθεια για την υλοποίηση ευρωπαϊκών δράσεων με την συμμετοχή σε αρκετές προς έγκριση συμπράξεις Εrasmus+ για τις επόμενες σχολικές περιόδους.

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου σε pdf

 

 

 

 

kavalapost

Proininews