Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας ολοκλήρωσε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ 2015-17

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, Δράση ΚΑ1, με τίτλο «Επαγγελματική Εκπαίδευση φιλική προς τους μετανάστες» δάρκειας δύο ετών, του 1ου Εργαστηριακού Καβάλας που αφορούσε εκπαιδευτικούς του κέντρου.

Κατα τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν δύο ροές εκπαιδευτικών σε: Γερμανία (Weilheim) και Πορτογαλλία (Faro).

Oι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσής τους,  εξοικειώθηκαν με το μεταναστευτικό ζήτημα και τη συμβολή μιας φιλικής μεταναστευτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και στην καλύτερη κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών μαθητών.

Επίσης, έγιναν ενημέρωσεις για τα εκπαιδευτικά συστήματα των δυο χωρών και τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται ώστε η επαγγελματική εκπαίδευση να είναι φιλική για τους μετανάστες.

Οι καθηγητές ήρθαν επαφή με Ευρωπαίους συναδέλφους τους, αντάλλαξαν ιδέες και προβληματισμούς παιδαγωγικού περιεχόμενου, ιδιαίτερα δε σχετικά με το προς τους μετανάστες καίριο ζήτημα μιας επαγγελματικής εκπαίδευσης και πειραματίστηκαν σε νέες διδακτικές μεθόδους.

Την Τετάρτη 31 Μαίου 2017, πραγματοποιήθηκε η τελευταία απολογιστική διάχυση των αποτελεσμάτων του προγράμματος, το οποίο κρίνεται απο όλους τους συμμετέχοντες άκρως ικανοποιητική. Τα αποτελεσμάτα του σχεδίου βοήθησαν στην ποιοτική αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαιδευτικής διαδικασίας στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας. Εκπαιδευτικοί του νομού Καβάλας παρακολούθησαν τις ενημερωτικές ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν για την διάχυση των αποτελεσμάτων κατα την διάρκεια των τελευταίων ετών. Τα οφέλη από την υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+ είναι πολλά για το προσωπικό 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Καβάλας, των εκπαιδευτικών των επαγγελματικών λυκείων της πόλης της Καβάλας και την τοπική κοινωνία.

Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας αποκτά όλο και μεγαλύτερη εμπειρία στην ανάπτυξη και υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, προσδίδοντας προστιθέμενη αξία και πολλαπλά οφέλη στην επαγγελματική, και όχι μόνο, εκπαίδευση της Καβάλας.