Οι μαθητές του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Καβάλας καθάρισαν την παραλία Περιγιαλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20/3/2017

Οι μαθητές του 1ου ΕΚ Καβάλας καθάρισαν την παραλία Περιγιαλίου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 17 Μαρτίου, η δράση εθελοντικού καθαρισμού της παραλίας απο μαθητές του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Καβάλας (1ου ΕΚ Καβάλας). H δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ «Μοντέλα Επιχειρηματικότητας και Εθελοντισμού» και αποτελεί σημαντικό κομμάτι του προγράμματος βοηθόντας την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του μαθητή.

Οι μαθητές του 1ου ΕΚ Καβάλας ήρθαν αντιμέτωποι με ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα, την ρύπανση των ακτών και των θαλλασών. Το συγκεκριμένο πρόβλημα οφείλεται στην έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης και τις ανεπαρκείς στρατηγικές διαχείρισης των απορριμμάτων. Oι μαθητές είχαν την ευκαιρία να καταγράψουν και να κατηγορίοποιήσουν τα απορρήμματα που συνέλεξαν.

Ο διευθυντής του 1ου ΕΚ Καβάλας, καθώς και οι συντονιστές καθηγητές της δράσης αυτής, ευχαριστούν θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν και συνέβαλαν στην αποκομιδή των απορριμμάτων, κίνηση που δείχνει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και προβάλλει το αισιόδοξο μήνυμα του εθελοντισμού.

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου σε pdf

“Mannequin Challenge” Video