Νέο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ για το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1/10/2016

Νέο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ για το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας

Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας (1ο ΕΚ Καβάλας) θα συμμετάσχει σε σύμπραξη Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, Δράση KA2. Ο τίτλος του σχεδίου είναι: «Models of Entrepreneurship & Volunteering / Μοντέλα Επιχειρηματικότητας & Εθελοντισμού». Στη σύμπραξη του προγράμματος συμμετέχουν εκτός από το 1ο ΕΚ Καβάλας, σχολεία από την Εσθονία, Σλοβενία, Τουρκία και την Ιταλία.

Προβλέπονται μετακινήσεις μαθητών και συνοδών καθηγητών από τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) της Καβάλας στην Σλοβενία, Ιταλία και Τουρκία. Τον ερχόμενο Φεβρουάριο η πόλη της Καβάλας, ως πρώτη πόλη υποδοχής, θα υποδεχθεί τις αποστολές μαθητών και καθηγητών από τις υπόλοιπες συμμετέχουσες σχολικές μονάδες. 

Η πρώτη διακρατική συνάντηση για το σχέδιο, θα πραγματοποιηθεί στην Εσθονία, (21 έως 25 Νοεμβρίου). Εκεί καθηγητές από το 1ο ΕΚ Καβάλας, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς από τα υπόλοιπα σχολεία, θα συζητήσουν και θα συμφωνήσουν λεπτομέρειες του διετούς προγράμματος Erasmus+.

Οι Καβαλιώτες μαθητές των ΕΠΑ.Λ. που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, εκτός από την προσωπική τους εξέλιξη, θα αναπτύξουν γνώσεις, ικανότητες, καθώς και κοινωνικές – διαπολιτισμικές δεξιότητες. Επιπρόσθετα θα αποκτήσουν  έγγραφα Europass (κινητικότητας και βιογραφικό σημείωμα).                              

Το κόστος διαμονής, ασφάλισης, μετακινήσεων μαθητών/καθηγητών, διακρατικών συναντήσεων, διαβίωσης,  πολιτιστικών επισκέψεων και διάδοσης αποτελεσμάτων του σχεδίου, θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα ERASMUS+ του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου σε pdf

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *